Kenguru elbil för rullstolsbundna

kenguru

Kenguru är ungerska för känguru. Och likt en känguru sväljer den lilla elbilen sin förare komplett med rullstol. Det innebär att du som rulstolsbunden kan komma både i och ur bilen utan hjälp.

Nej, jag vet inte hur det är att vara rullstolsbunden men jag kan tänka mig att behovet av att alltid ha någon som behöver hjälpa en med allt annat än det mest basala vardagliga kan vara mycket tärande på psyket.

Lilla elbilen Kenguru har inga säten, den är mera som ett skal med en ratt. Storleken är mindre än lillbilen Smart ForTwo. Tryck på fjärrkontrollen så öppnar sig baken och du kan rulla in. Fixera rullstolen och sedan är det bara att trycka på startknappen och köra iväg. Givetvis sköts alla kontroller med händerna.

Kenguru byggs i Austin Texas (men bolaget bildades i Ungern) och ska få en räckvidd på 60 amerikanska miles eller 96 kilometer efter en laddtid på 8 timmar. Produktionen startar förhoppningsvis under 2015 och priset beräknas bli 25 000 dollar. Men det är före eventuella miljöbilsrabatter och handikappanpassningsbidrag.

Återstår att se om krocksäkerhet och liknande gör den tillåten i Sverige. Eller om Permobil kanske får idén att göra något liknande utifall att Kenguru säljer bra i USA.

"Kenguru elbil för rullstolsbundna", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)